O Nama

 Fidges_doo_1

 

Privredno društvo “FIGES-UPRAVITELJ” d.o.o, Sarajevo osnovano je 2013.godine sa osnovnom orijentacijom obavljanja poslova održavanja zajedničkih dijelova zgrada i upravljanja zgradama.

 

Rješenjem ministarstva stambene politike br. 27/03-23-18609-4/13 od dana 14.08.2013.godine, privrednom društvu “FIGES-UPRAVITELJ” d.o.o, Sarajevo odobreno je obavljanje poslova upravitelja u skladu sa pravilnikom o uvjetima za obavljanje poslova upravitelja (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 15/12) i Zakonom o održavanju zajedničkih dijelova zgrade i upravljanju zgradom (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 03/12).

 

U okviru registrirane djelatnosti upravljamo stambeno-poslovnim zgradama, organiziramo naplatu naknade za održavanje zajedničkih dijelova zgrade i upravljanje zgradom, troškova najma i ostalih naknada vezanih uz korištenje stambenih i poslovnih prostora, te nadziremo i vršimo održavanje zajedničkih dijelova zgrada, uređaja i postrojenja.

 

Obavljanje poslova ovlaštenog upravitelja organizovali smo na način da obavljamo poslove upravljanja i održavanja zgrada u skladu sa odredbama Zakona o održavanju zajedničkih dijelova zgrade i upravljanju zgradom, a također imamo organiziranu i mrežu odabranih suradnika (podizvođača).

 

Na ovaj način nastojali smo na najmanju moguću mjeru svesti troškove upravljanja i održavanja stambenih i poslovnih objekata, te svojim klijentima – etažnim vlasnicima, koji su nam poklonili svoje povjerenje, osigurati brzu, kvalitetnu i prije svega stručnu pomoć. Ovakvim opredjeljenjem doći će do izražaja naša predanost u pogledu efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga gradjanima.
Poslove upravljanja i održavanja stambenih i poslovnih objekata obavljamo na osnovu ugovora o održavanju zajedničkih dijelova zgrade i upravljanju zgradom zaključenog između našeg privrednog društva i ovlaštenog predstavnika etažnih vlasnika
Kao upravitelji imamo na upravljanju različite stambeno-poslovne objekte na području općina Novi Grad, Novo sarajevo, Centar, Vogošća, Ilidža.

 

Razvoj privrednog društva “FIGES-UPRAVITELJ” d.o.o planiran je sa ograničenim brojem ugovorenih objekata u cilju pružanja posebno kvalitetne usluge i stalnog kontakta zaposlenih u društvu sa klijentima – etažnim vlasnicima. Odabirom takvog pristupa upravljanju i održavanju posebno je naglašena naša spremnost da svakodobno udovoljimo sve većim potrebama i zahtjevima naših klijenata.
Neposredni sudionici upravljanja su etažni vlasnici i upravitelj, što znači da se etažni vlasnici brinu za svoje vlasništvo na način da donose odluke o održavanju zajedničkih dijelova zgrade, a upraviteljeva dužnost je da izvršava odluke etažnih vlasnika, savjetuje ih i pomaže im u okviru ugovorenih obveza.
U svrhu realizacije ugovorenih obveza “FIGES-UPRAVITELJ” d.o.o. zapošljava visoko kvalificirane i stručno osposobljene radnike, s višegodišnjim iskustvom u obavljanju poslova vezanih uz održavanje zajedničkih dijelova zgrade.

 

Privredno društvo “FIGES-UPRAVITELJ” d.o.o Sarajevo, u okviru ima kadrove stručno osposobljenje za samostalno izvođenje poslova održavanja zajedničkih dijelova zgrade: održavanje vodovodnih instalacija, instalacija odvoda kanalizacije, instalacija centralnog grijanja, bravarskih radova, limarskih radova, zdiarskih i molerskih radova, održavanja elektroinstalacija, telefonskih instalacija, interfonske instalacije, liftovskih postrojenja, uređaja za povećanje pritiska vode (hidrofleks postrojenja), hidrantske instalacije, čišćenje stubišta i zajedničkih prostorija, te pružanje pravne i tehničke podrške etažnim vlasnicima.

 

Raspolažemo sa kvalifikovanom radnom snagom uz certificiranu opremu, što nam omogućava da korisnicima naših usluga ponudimo povoljne cijene i kvalitetu zahtjevanih radova.

 

Ovakvim opredjeljenjem doći će do izražaja naša predanost u pogledu efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima.